Ispiši ovu stranicu

Požari u Ilači i u Mohovu

Požari u Ilači i u Mohovu Arhiva HRV

Očevidom požara koji je 24. prosinca oko 15 sati izbio na požaru kotlovnice gospodarske zgrade u Ilači, u ulici Vladimira Nazora, utvrđeno je kako se zbog toplinske energije u ložištu peći na kruto gorivo vatra nekontrolirano proširila iz peći u okolinu kotlovnice. Vatra je zahvatila dio krovišta gospodarske zgrade koja je u vlasništvu 37-godišnjaka - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Požar su ugasili pripadnici DVD iz Tovarnika i JVP iz Vukovara.

U požaru nisu ozlijeđene osobe iz obitelji koji su iz opožarene gospodarske kuće, ali je jedan pripadnik vatrogasnog društva iz Tovarnika prilikom korištenja vatrogasne cijevi pao s ljestava te je naknadno sam zatražio liječničku pomoć. Materijalna šteta zbog požara je veća.

O cijelom događaju će biti dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Također u priopćenju navode kako je 25. prosinca oko 19,25 sati izbio požar na skulpturama vunastog mamuta u Mohovu, u ulici Grada Vukovara, koji su u vlasništvu Udruge tih skulptura mamuta.

Pripadnici JVP iz Iloka ugasili su požar te lokalizirali mjesto događaja, a nakon očevida policija je utvrdila razlog požara (pretvaranje električne energije u toplinsku) koji je izazvan oštećenjem električnog kabla odnosno instalacija ukrasnih žarulja na skulpturama.

Nije bilo ozlijeđenih osoba i nije bilo drugih ugroza za sigurnost, no nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna te će biti podnijeto odgovarajuće izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitano 681 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI