Ispiši ovu stranicu

Župan Božo Galić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Župan Božo Galić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ove je godine, kako bi im bar malo uljepšao božićne blagdane. odlučio darivati one kojima je pomoć najpotrebitija na području naše županije.

Odazvao se zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Đakovačko-osječke nadbiskupije u okviru humanitarne akcije „Veliko srce za male ljude“ za Pučku kuhinju Vinkovci i Vukovar. Odobrio je sukladno zamolbama i Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru kupnju najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć.

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru kao i učenike Posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima. Prigodnim poklon paketićima darivao je i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru,  kao i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ u Vukovaru.

Povodom predstojećih božićnih blagdana župan Galić je, u suradnji Centara za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja, djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije obradovao s prigodnim paketićima .

 -I ove godine želio sam pomoći onima koji se nalaze u teškoj situaciji, nekako im olakšati i uljepšati predstojeće blagdane, a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima. U ovim danima su još više potrebna naša srca kako bi osjetila toplinu naše ljubavi, ali i našu prisutnost kako bi znali da nisu sami. Stoga im posvećujemo posebnu pozornost u ovim teškim vremenima u kojoj se borimo s pandemijom koronavirusa. Ovom prilikom svima želim blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane te puno zdravlja, mira i ljubavi - istaknuo je župan Galić.

Ravnatelj osnovne škole A. G. Matoša u Vinkovcima Dario Dragun zahvalio je  županu Galiću za poklon paketiće koje su primili učenici s poteškoćama u razvoju, a pohađaju Poseban odjel ove vinkovačke škole.
-To je bio lijep događaj za djecu. Zbog trenutne epidemiološke situacije podjelu paketića smo organizirali u svakom razredu pojedinačno. Zahvaljujemo se županu Galiću što je na ovaj način uveselio naše učenike koji šalju zahvalu i pozdrave – poručio je Dragun.

Pročitano 469 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić