Ispiši ovu stranicu

Na vukovarskom području nema dojava o ozlijeđenim osobama ili materijalnoj šteti od potresa

Na vukovarskom području nema dojava o ozlijeđenim osobama ili materijalnoj šteti od potresa Foto: Arhiv HRV-a

Snažan potres koji je pogodio područje Petrinje osjetio se i u našoj županiji. Zaprimljeno je 13 poziva na jedinstveni broj hitnih službi 112, ali zasad nema dojava o ozlijeđenim osobama i materijalnim štetama.

Zatreslo se danas oko 12,20 sati i na području cijeloga Vukovara, a načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček pozvao je građane da zadrže prisebnost te podsjetio na upute koje valja pratiti tijekom i nakon prirodnih katastrofa poput potresa.

- Izražavam svoje najdublje suosjećanje sa žiteljima Petrinje i okolnih mjesta stradalih u ovom razornom potresu i posebno sućut obitelji preminule djevojčice, zasad poznate žrtve ovog strašnog potresa. S obzirom da se potres osjetio i u Vukovaru, bitno je da naši sugrađani zadrže pribranost i ne dopuste da ih svlada panika. U ovakvim situacijama, dok traje potres, najvažnije je ne kretati se previše odnosno pronaći najsigurnije mjesto u svome domu, nipošto koristiti dizala tijekom i neposredno nakon potresa, a nakon svega, radi sigurnosti treba isključiti glavni osigurač struje u domu i dotok plina, napustiti kuću ili zgradu te izaći na otvoreni prostor gdje je najsigurnije. Tada je važno ne biti u blizini rasjetnih stupova ili stabala koji bi se mogli urušiti. Nadam se da je ovo, nakon covida i potresa, najprije u Zagrebu, a sada i u Petrinji, kraj nedaćama u 2020. godini i da se ovakve i slične situacije barem u bližoj budućnosti neće ponavljati – rekao je Pavliček. 

 

Pročitano 554 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar