Ispiši ovu stranicu

Draganić: Za vrijeme potresa odmaknite se od objekata, u zatvorenom pronađite zaštitni položaj

Draganić: Za vrijeme potresa odmaknite se od objekata, u zatvorenom pronađite zaštitni položaj Foto: Arhiv HRV-a

Najnoviji potres dodatno je uznemirio građane koji se već 10 mjeseci bore s koronom i posljedicama prvoga potresa u ožujku ove godine. Najvažnije je sačuvati prisebnost, ponašati se i postupiti u skladu s uputama, o čemu nam je više rekao voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić.

-Ukoliko se za vrijeme potresa zateknemo na otvorenom prostoru, potrebno je odmaknuti se od dalekovoda, reklama, građevinskih objekata i sl. jer uvijek postoji mogućnost da se dio fasade, crijepa ili dimnjaka uruši. Zato je važno odmaknuti se. 

Ukoliko nas potres zatekne u zatvorenome prostoru, najvažnije je zauzeti zaštitni položaj npr.ispod nosive grede, masivnoga stola ili u kutu. Unaprijed treba razmišljati, ukoliko je to dakako moguće, da uz sebe imamo kakav metalni predmet kojim ćemo, ukoliko se objekt uruši na nas, davati signale i znakove potražnoj ekipi. Nakon što prođe val potresa, važno je što brže napustiti objekt i ako to situacija dopušta, zatvoriti dotoke energenata poput vode, struje i plina da ne bi zbog nekontroliranoga istjecanja došlo do požara ili eksplozije – poručio je Draganić.

 

 

Pročitano 794 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar