Ispiši ovu stranicu

Navijači čiste ruševine i skupljaju humanitarnu pomoć

Navijači čiste ruševine i skupljaju humanitarnu pomoć Pixsell

Nakon razornog potresa koji je pogodio Hrvatsku veliko srce pripadnika svih navijačkih skupina u Hrvatskoj niti ovoga puta nije izostalo.

Stanovnicima Siska, Petrinje, Gline  i okolnih mjesta uz hitne službe prvi su u pomoć stigli pripadnici navijačkih skupina iz cijele Hrvatske, baš kao što je to bio slučaj nakon potresa u Zagrebu u ožujku ove godine. U rekordnom roku nakon potresa među pripadnicima navijačkih skupina počele su kružiti poruke o organiziranom odlasku na područja kojima je pomoć potrebna.

Prvi su u Petrinju stigli zagrebački Bad Blue Boysi, njih gotovo tisuću i odmah započeli sa raščišćavanjem područja, a vrlo brzo nakon toga i ostale skupine započele su sa prikupljanjem pomoći u vidu hrane, vode i odlaska njihovih pripadnika na stradala područja. Splitska Torcida tako je uz tri autobusa svojih pripadnika u Petrinju, Sisak i Glinu poslala i kamion pun namirnica i potrebština za stradale, a isto su učinile i ostale navijačke skupine, Armada, Kohorta, Vinkovački Ultrasi, Tornado, ali i navijači iz susjedne Bosne i Hercegovine. Svi oni sa akcijama, naravno, nastavljaju i dalje. Kohorta je tako na društvenim mrežama, javnosti dostavila popis najpotrebnijih stvari koje valja prikupiti, a raspodjelu dogovorila sa lokalnim policijskim i vatrogasnim postrojbama, isto su učinile i sve druge navijačke skupine.

Bad Blue Boysi, koji su jučer vrlo brzo stigli u Petrinju, napominju kako se unesrećenima može pomoći i darivanjem krvi i govore kako su zalihe još uvijek male, a javnost su zamolili i da skrene pozornost na sela u okolici Petrinje i Siska koja su izuzetno nastradala.

Pročitano 879 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI