Ispiši ovu stranicu

Koordinacija: Djelatnici vinkovačke gradske uprave odrekli se dijela plaće za pomoć stradalima u potresu

Koordinacija: Djelatnici vinkovačke gradske uprave odrekli se dijela plaće za pomoć stradalima u potresu Foto: VUSŽ

Posljednjega dana 2020. godine u Vinkovcima je održana sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, a glavna je tema bila vezana uz organiziranje aktivnosti za pomoć potresom pogođenom području.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić istaknuo je kako je u ovom trenutku najvažnije da se pomoć za područja stradala u potresu organizira koordinirano i prema potrebama iskazanima na terenu.

- Našli smo se ovdje da bismo zajednički donijeli odluku kako najkvalitetnije s razine županije pomoći stradalima u potresu jer držimo da je bolje ne ići pojedinačno nego zajednički i organizirano. Na taj ćemo način sigurno postići više - rekao je Galić.

Pomoć u hrani i potrepštinama mora biti ciljana, a želja je Vukovarsko-srijemske županije da pomogne i u obnovi pa je tako predloženo da svaka županija dobije konkretan dio nekoga naselja gdje će se angažirati na obnovi.

Na koordinaciji su o aktualnoj situaciji izvijestili i ravnatelj Gradskoga društva Crvenoga križa Vinkovci Branko Tomić te pročelnik stanice Vinkovci Hrvatske gorske službe spašavanja Zlatko Becić koji je ujedno imenovan i koordinatorom prihvata pomoći u Sisačko-moslavačkoj županji.

- Na području Banovine trenutačno je i desetak ljudi iz Stanice GSS-a Vinkovci – izvjestio je Becić.

Na sjednici se moglo čuti i da je Grad Vinkovci za pomoć području stradalom u potresu  izdvojio 100 tisuća kuna, a da su vinkovačke gradske tvrtke i ustanove osigurale 250 paketa s humanitarnom pomoći.

- U akciju su se uključili i djelatnici vinkovačke gradske uprave koji se odriču dijela plaće kako bi pomogli stradalima – naglasio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 
Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar