Ispiši ovu stranicu

Pravoslavni vjernici slave Božić

Pravoslavni vjernici slave Božić Foto: HRV arhiva

Zagrebačko-ljubljanski mitropolit Porfirije čestitao je Božić vjernicima koji taj kršćanski blagdan slave po julijanskom kalendaru, poručivši da potresi i pandemija ne dijele ljude ni po jednoj kategoriji te da samo zajedno možemo nadići probleme koji su pred nama.

-Nažalost, u nevoljama koje prolazimo, s jedne strane u pandemiji i s druge strane kroz potrese imamo također priliku razumjeti da smo jedno i da trebamo biti zajedno jer niti pandemija niti potres bira, ne dijeli ljude ni po jednoj kategoriji, napada koga hoće - rekao je mitropolit Porfirije.

Pravoslavni vjernici Božić su u Vukovaru proslavili na jutarnjim liturgijama u hramovima Svetog oca Nikolaja, Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi i Svetog kralja Stefana Dečanskog, kao i u prigradskim naseljima Sotin i Lipovača. Božićnu poruku vijernicima uputio je i borovski paroh Dragan Serdar.
-To je poruka mira i ljubavi i svih onih vrlina i vrijednosti koje naša crkva propovijeda, a koje nam je Hristos prenio. Rođenje Hristovo  početak je spasenja koje je Bog omogućio ljudima. Neka ta riječ bude i poruka da prije svega imamo ljubavi prema Bogu, a iz te ljubavi izvire i sva druga ljubav, ljubav jednih prema drugima te da budemo pravi svjedoci te ljubavi koju svjedočimo i koju pokušavamo sačuvati i u teškim okolnostima - poručio je paroh Serdar.

 Svim stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitku je uputio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. 
-Svim stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije koji slave Božić po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen Božić!  Neka vam i ove godine božićni blagdan podari mir, ljubav, snagu, vjeru i nadu, kako bi osnaženi  nastavili na daljnjem životnom putu u 2021.godini. Neka radost i svjetlost Božića svima podari mnogo zdravlja, radosti, međusobne tolerancije i razumijevanja. Mir Božji, Hristos se rodi! – poručuje župan Božo Galić.


Pravoslavnim vjernicima Božić je čestitao  i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
-U ime Grada Vukovara i u svoje osobno ime svim građankama i građanima Vukovara, kao i svim prijateljima koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru, želim blagoslovljen Božić.
Neka Vam ovaj blagdan ispuni srca vjerom, mirom i dobrotom, a vrijednosti Božića neka u Vaše domove unese obilje topline, nade, zajedništva i ljubavi - poručio je gradonačelnik Penava.

Pročitano 524 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić