Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 35 novopozitivnih i jedna preminula osoba

KBC Osijek KBC Osijek Foto: HRV arhiva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 214 uzoraka od kojih je 35 bilo pozitivno na koronavirus. Preminula je jedna osoba u dobi od 72 godine.

Najviše novozaraženih, njih 11, je iz Osijeka, a pet je iz Đakova dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih, Donji Miholjac, Našice i Valpovo po troje, Beli Manastir, Petlovac i Popovac po dvoje, a po jedna osoba je s područja Belišća, Bilja, Gorjana i Marijanaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 112 osoba i to 84 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 14 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata. U samoizolaciji se trenutno nalazi 765 osoba.

Policijski službenici provjerili su 21 osobu u samoizolaciji od koje tri, u Osijeku, Đakovu i Našicama, nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 82 nadzora ugostiteljskih objekata u kojima nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mjera -16 u prodavaonicama i trgovinama,10 u ugostiteljskim objektima, 6 u trgovačkim centrima, 5 u pekarnicama i 4 na tržnicama, a ostale u drugim objektima. Utvrdili su tri nepravilnosti te izdali nalog za njihovo otklanjanje.

Pročitano 511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić