Ispiši ovu stranicu

Općina Nuštar: Poticaj za stambeno zbrinjavanje mladih

Općina Nuštar: Poticaj za stambeno zbrinjavanje mladih Arhiva HRV

Općina Nuštar je i za 2021.godinu objavila Javni poziv mladim obiteljima na području općine za korištenje poticaja za stambeno zbrinjavanje temeljem Programa mjere za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Poticaj za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području Općine Nuštar je jednokratan po obitelji i iznosi 20.000,00 kuna.

Cilj ovog Javnog poziva je uspostaviti učinkovit, efikasan i operativan sustav mjere i aktivnosti koji će rezultirati poticanjem povratka, ostanka i naseljavanje stanovništva na području Općine Nuštar, a sve u svrhu demografske revitalizacije.

Korisnici mjere iz Programa su mladi bračni parovi koji su kupili prvu nekretninu (stambeni objekt/građevinsko zemljište) nakon sklapanja braka. Mladom osobom u smislu Programa, smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca ako ih imaju, pod uvjetom da: podnositelj nije navršio 40 godina života prije nego je raspisan javni poziv ili da barem jedan od bračnih drugova nije navršio 40 godina života te koji nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Nuštar kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati nadležna Porezna uprava.

Izuzetno, korisnici potpore mogu biti i osobe koje imaju nepodmirenih obveza prema Općini Nuštar i obveza na ime javnih davanja koje prati Porezna uprava u slučaju da je istima odgođena naplata ili odobrena obročna otplata koja se redovito podmiruje.

Javni poziv otvoren je do kraja godine ili do iskorištenja sredstava predviđenih za ovu svrhu u proračunu za 2020. godinu.

Prijava za korištenje mjere za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja na području Općine Nuštar podnosi se do kraja tekuće godine ili do iskorištenja sredstava za ovu proračunsku godinu.

Sve potrebne obrasce zainteresirani mogu dobiti u Općini Nuštar, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Nuštar ili preuzeti na internetskim stranicama www.nustar.hr .

Pročitano 673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI