Ispiši ovu stranicu

Hrvatski sabor donio Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030.

Hrvatski sabor donio Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. Arhiva HRV

Hrvatski sabor u petak je donio Nacionalnu razvojnu strategiju Hrvatske do 2030., krovni strateški dokument za razvoj hrvatske države, koji će biti okvir za izradu svih lokalnih, regionalnih i nacionalnih strategija , prenosi HINA.

 Za hrvatsku Nacionalnu strategiju je glasovalo 77 zastupnika, 59 ih je bilo protiv, a dva su bila suzdržana.

 -Želimo Hrvatsku koja će 2030. godine biti: konkurentna, inovativna i sigurna zemlja, prepoznatljivog identiteta i kulture, zemlja očuvanih resursa, kvalitetnih životnih uvjeta i jednakih prilika za sve - poručio je premijer Andrej Plenković.

Za ostvarenje te vizije, Strategija ima četiri razvojna smjera (održivo gospodarstvo i društvo, jačanje otpornosti na krize, zelena i digitalna tranzicija, ravnomjeran regionalni razvoj) te 13 strateških ciljeva, ali i 23 pokazatelja učinka.

Sa 77 glasova Sabor je prihvatio i prvo izvješće o učincima provedenih mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa od ožujka prošle do sredine siječnja ove godine.

Sve poduzete mjere bile su usmjerene zaštiti zdravlja, bile su razmjerne i nisu utjecale na ničija osnovna prava, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš, navodeći podatak da nas je covid-kriza stajala više od 2,5 milijarde kuna.

 -Ne znam što nas čeka, što će donijeti novi virusi, no do sada smo dobro odgovorili na ugrozu - rekao je Beroš

 Prihvaćeno je i Izvješće DORH-a o radu državnih odvjetništava u 2019. godini.

Pročitano 606 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI