Ispiši ovu stranicu

Slavonija Bus vozit će do Sotina

Sjednica je održana u Ružičkinoj kući Sjednica je održana u Ružičkinoj kući HRV

Vijećnici su većinom glasova usvojili odluku o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnoga školstva za tekuću godinu.

Za tu je namjenu iz proračuna izdvojeno 8,3 milijuna kuna, kao i lani. Najviše će novca otići na materijalne rashode 6,2 milijuna kuna.

Vijećnica Biljana Gaća (SDP) pitala je kada će se učenici OŠ Nikole Andrića vratiti u matičnu školu nakon obnove. Pročelnik Dražen Kobašević odgovorio je kako bi svi radovi trebali biti završeno do početka nove školske godine.

Vijećnici su izmjenama pravilnika o produženom boravku omogućili zapošljavanje učitelja na neodređeno vrijeme.

Prihvatili su i izvješće o utrošenim sredstvima šumskoga doprinosa te od zakupa poljoprivrednoga zemljišta.     

Izmijenjena je i odluka o davanju koncesije za linijski prijevoz putnika na način da je šest linija produženo do Sotina, prvi je put Sotin dobio i izravnu večernju liniju te linije za vikend.

Prema usvojenoj odluci vijećnici će za rad u vijeću i radnim tijelima mjesečno primati 900 kuna, predsjednik vijeća 1.350, a zamjenik 1.150.

Dopunjen je i poslovnik rada vijeća te izmijenjen Statut Grada Vukovara u skladu s novim zakonima, a status sada regulira proces elektroničkoga  glasovanja.

U analizi stanja sustava Civilne zaštite čulo se kako prošle godine u Vukovaru nije bilo velikih nesreća i katastrofa re kako je planu ovoga ljeta velika vježba na Dunavu.  

Pročitano 557 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun