Ispiši ovu stranicu

Maškare u Vukovaru 2021. godine

Maškare u Vukovaru 2021. godine Arhiva HRV

Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom organizirala je Maškare u Vukovaru na kojima je sudjelovalo preko 600 sudionika.

Vesela povorka ove je godine bila virtualna, svaka skupina predstavila se preko video zapisa ili fotografije nakon čega je tročlani žiri izabrao tri najbolje maske.

Direktorica turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić podsjetila je kako su maškare u Vukovaru izgledale prije, a kako izgledaju danas u doba pandemije koronavirusa.

- Peto godišnje doba, tako bih rekla, prethodnih godina bilo je najveselije doba. Imali smo maškare, veselu povorku koja se kretala na trasi od Gradskog muzeja Vukovar pa sve do gradskog korza. Bila je postavljena pozornica na kojoj su sve skupine predstavljale svoje maske. Nakon predstavljanja uvijek je slijedio zabavni program u organizaciji naših teta iz dječjih vrtića no, ove godine upravo zbog epidemioloških i sigurnosnih mjera koji su još uvijek na snazi,  malo blažeg oblika, ali su tu nije bilo moguće organizirati uobičajenu manifestaciju – pojasnila je Sekulić dodajući kako se pozivu za prijavu maškara u Vukovaru odazvalo 35 grupa s vrhunskim maskama.

Pri odabiru najbolje maske kategorije su bile: ideja, maska, ambijent, opći dojam, kreativnost, a prve tri maske imale su sve.

- Prvo što želim reći je to kako su se sve skupine sa svojim tetama jako potrudile. Od skupina se očekivalo puno toga, od same ideje, prezentacije pa sve do ambijenta i općeg dojma kreativnosti. Bilo je teško odlučiti tko je najbolji no, na kraju je odlučeno kako je prvo mjesto pripalo Dječjem vrtiću Vukovar I skupini Vjeverice koja je imala temu prinčevi i princeze. Imali su zaista jednu jako lijepu prezentaciju, koreografiju plesa i naravno njihove maske su bile vrlo atraktivne. Drugo mjesto pripalo je skupini Osnovne škole Josipa Matoša čija je tema bila Dunav, a treće mjesto Dječjem vrtiću Vukovar II objektu Borovo skupini Kaktusi koji su imali kreativno zanimljivu djece svijeta – rekla je Marina Sekulić.

Pročitano 440 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI