Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru trgovali duhanom bez nadzornih markica

U Vukovaru trgovali duhanom bez nadzornih markica Foto: Arhiv HRV-a

U posljednja 24 sata  evidentirana su četiri kršenja mjere samoizolacije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a počiniteljima su izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Doznajemo i da je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starih 24 i 39 godina, zbog utvrđene sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.  Dana 15.veljače oko  21 sati u Vukovaru, ulica Vinkovačka cesta, policijski su službenici zaustavili osobni automobil našičkih registracijskih oznaka i pronašli veću količinu duhana. Uz nalog Županijskog suda u Vukovar pretražen je zaustavljeni automobil, a u tovarnom prostoru i drugim dijelovima automobila pronađene su 23 crne plastične vreće ispunjene sitno rezanim duhanom od 230 kilograma. Kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da pronađeni duhan nema nadzorne markice,  policija ih je osumnjičila za kazneno djelo nedozvoljene trgovine pa su jučer uz kaznenu prijavu predani pritvorskome nadzorniku. 

U Babinoj Gredi je provaljeno u kontejner vinkovačke građevinske tvrtke namijenjenom za izgradnju reciklažnog dvorišta te otuđeni potopna pumpa za vodu i nekoliko desetaka litara dizel goriva. Oštećeni predstavnici tvrtke dostaviti će odštetni zahtjev, a policija provesti daljnje istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja te podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenoga djela Teška krađa.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je pet  prometnih nesreća s materijalnom štetom, dvije u Vinkovcima te po jedna u Vukovaru, Županji i Gunji.

Iz policije poručuju da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, pa će stoga i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela.

Pročitano 407 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar