Ispiši ovu stranicu

Kritike zbog neizručenja ratnog zločinca Ćirića

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Ministarstvo pravosuđa u četvrtak je ocijenilo neosnovanima kritike iz Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista na postupanje tog ministarstva u postupku traženja izručenja Dragana Ćirića, osuđenog za ratni zločin, javlja Hina.

-Ministarstvo još jednom ističe kako o uhićenju nije bilo obaviješteno u primjerenom roku i na uobičajeni način od strane nadležnih tijela Republike Srbije zbog čega upućivanje molbe za izručenje nije bilo moguće u navedenom roku - priopćili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Hrvatski suverenisti zatražili su od tog ministarstva da se očituje je li za neizručenje Dragana Ćirića, osuđenog za ratni zločin, kriva Srbija ili Hrvatska te najavili da će tražiti ostavke ako je do šlamperaja došlo s hrvatske strane.

Dragan Ćirić osuđen je na 6 godina zatvora za ratne zločine prema civilnom stanovništvu, počinjene 1991/1992 u selu Mikluševci, inače Ćirić je državljanin RH, osuđen je pred Županijskim sudom u Vukovaru (2009-2010), i nalazio se u bijegu. Srpska policija uhitila ga je 15.01.2021. u Beogradu po EUN i stavila u ekstradicijski pritvor.
Dragana Ćirića se u pravomoćnoj sudskoj odluci teretilo da je zajedno s ostalom četničkom paraformacijom u Mikluševcima zlostavljao civile, fizički ih batinjao i zatvarao odnosno lišio slobode, otimao im imovinu (hrvatima i drugim nesrbima) te ih prisiljavao da daju izjave kojom se odriču svoje imovine u korist SAO Krajine.

Pročitano 374 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić