Ispiši ovu stranicu

Ministrica Vučković u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministrica Vučković u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji Jasenka Vrdoljak

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u radnom posjetu u Vukovarsko-srijemskoj županiji u sklopu kojega je održala sastanak sa županom Božom Galićem na temu programi i projekti u poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije. Nakon održanog sastanka ministrica je potpisala ugovore s dva korisnika potpore 6. 4. 1. “Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”. 

Ugovore o sufinanciranju projekata iz Programa ruralnog razvoja uručila je Obrtu Kolarić i stolarskoj radnji Drvomont.  

- Ministarstvo vrednuje i nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i njihov razvoj. Današnji ugovori pripadaju mjeri koja se odnosi na razvoj, tu je maksimalna potpora do 200.000 EUR odnosno 70% vrijednosti projekta, a riječ je o poljoprivrednim gospodarstvima koji svoju osnovnu djelatnost kombiniraju s drvoprerađivačkom djelatnošću. Ovim odabirom željeli smo pokazati kako cijeli splet različitih djelatnosti bilo tradicionalnih ili novih mogu nositi novi razvoj malog poduzetništva u svim hrvatskim županijama, a koje su započeli oni koji su se u svojim temeljima bavili poljoprivredom - istaknula je ministrica te pojasnila kako je vrijednost današnjih ugovora milijun i sto tisuća kuna, a bespovratna potpora iz programa ruralnog razvoja je 760.000 tisuća.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo rezultatima sastanka s ministricom Vučković.

-Izuzetno sam zadovoljan odgovorima koje sam dobio tijekom sastanka . Prije svega, nastavak naših investicija koje smo započeli. Prva faza, završetak drvno-tehnološkog centra u Gradištu i dodatna financijska sredstva za potpisani sporazum Slavonija, Srijem i Baranja. Ukupno 155 projekata prijavljeno je za nastavak financiranja u poljoprivredi, a u smjeru gospodarskog oporavka naše županije – pojasnio je Galić.

U sklopu radnoga posjeta ministrica Vučković obišla je i Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura u Cerni, Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast u Gradištu, farmu kokoši nesilica u Soljana, a posjetit će i Pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja malog kapaciteta kao i Centar za kompetenciju u Lovasu.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI