Ispiši ovu stranicu

Župan Božo Galić uručio lovnogospodarske osnove

Župan Božo Galić uručio lovnogospodarske osnove Vukovarsko-srijemska županija

U prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić ovjerio je i svečano uručio lovnogospodarske osnove za još devet društava/udruga sa područja naše županije.

Nove lovnogospodarske osnove kojima je uređeno gospodarenje lovištima za sljedećih 10 lovnih godina dodijeljeni su lovačkim društvima/udrugama: Dubrava Nijemci, Vepar Cerić, Šljuka Korođ, Zrinski Vukovar, Sokol Lovas, Orao Novi Jankovci, Jastreb Stari Jankovci, Jelen Petrovci i Gradina Donje Novo Selo.

Župan Galić je također potpisao novi desetogodišnji Ugovor o zakupu prava lova s Lovačkim društvom Zec Šiškovci za lovište Šiškovka na koji je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru dalo pozitivno mišljenje što je potvrdilo stav župana i Županije da se u ovom lovištu dobro gospodarilo.

Naglasio je odličnu suradnju sa lovačkim društvima/udrugama i njihovim dosadašnjih gospodarenjem lovišta za što su nagrađeni produljenjem zakupa prava lova na još 10 godina. Župan je spomenuo i decentralizaciju poslova na području lovstva u smislu da je veći dio nadležnosti sa Ministarstva poljoprivrede predano županijama, što svakako potvrđuju i zadovoljstvo lovačkih društava zbog propisanog gospodarenja lovištima.

-Ovo je drugi dio Lovnogospodarskih osnova koje smo mi, kao županija, odobrili, a koje je Hrvatski lovački savez izradio. Dijelimo drugi turnus i današnjim uručenjima dolazimo do ukupno 18 podijeljenih osnova za sljedećih 10 godina - rekao je Krunoslav Buhač, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak pohvalio je suradnju sa županom i Županijom, a posebno je istaknuo cijenu zakupa od 1kn/ha u zajedničkim lovištima čime je omogućeno gospodarenje lovištima od strane lovačkih društava.

Pročitano 500 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI