Ispiši ovu stranicu

Uskrsnice i poklon paketi Grada Vukovara za potrebite

Uskrsni poklon paket Uskrsni poklon paket Foto: Valerija Lozančić

Kao i prethodnih godina, Grad Vukovar isplatit će jednokratnu novčanu naknadu, uskrsnicu, korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom te poklon paketima darivati korisnike Pučke kuhinje.


Uskrsnice u iznosu od 250 kuna dobit će 240 korisnika, a isplaćivat će se u poslovnici FINA-e u razdoblju od 29. ožujka do 30. travnja. Za tu je namjenu iz proračunskih sredstava Grada izdvojeno je 60.000 kuna.

Za korisnike Pučke kuhinje osigurano je 80 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 200 kuna po paketu, a dijelit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 29. do 31. ožujka. Iz proračunskih sredstava Grada za tu je namjenu izdvojeno 16.000 kuna.

Uskrsnice 21 svi

Grad Vukovar posebnu pažnju pridaje najosjetljivijim skupinama društva, a cilj ovih mjera je omogućiti svim građanima da sa svojim obiteljima dostojanstveno provedu nadolazeće blagdane, poručio je gradonačelnik Ivan Penava s konferencije za medije  uputivši svima lijepe želje za nadolazeći blagdan Uskrsa. Izrazio je želju da se kroz ovakvu pomoć, sugrađanima koji tijekom cijele godine koriste ove mjere osigura dostojanstven blagdan Uskrsa kojega će proslaviti u krugu svoje najuže obitelji.

-Sustavno skrbimo o najosjetljivijim skupinama društva pa tako Grad Vukovar jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dodjeljuje još od 2007. godine,  a prigodne poklon pakete korisnicima Pučke kuhinje od 2016. godine. Od 2014. godine za uskrsnice je izdvojeno 550.000 kuna, a od 2016. za poklon pakete 90.000 kuna - rekao je Penava.

Pročitano 451 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić