Ispiši ovu stranicu

Šest prometnih nesreća i 89 prekršaja zbog nedopuštene brzine kretanja vozila

Šest prometnih nesreća i 89 prekršaja zbog nedopuštene brzine kretanja vozila Foto: Arhiv HRV-a

Na području PU vukovarsko-srijemske, protekloga je vikenda evidentirano šest prometnih nesreća.  

UBabinoj Gredi dana  23. travnja, zbog oduzete prednosti prolaska,  vozačica osobnog automobila lakše je ozlijeđena. U prometnoj nesreći 25. travnja u Vukovaru, prilikom prestrojavanja u kružnom toku, vozač osobnog automobila je uslijed udara zadobio lakše tjelesne ozljede. Istog dana u Starim Mikanovcima, vozač osobnog automobila je, uslijed neprilagođene brzine i korištenja mobitela prilikom vožnje, sletio s ceste i zadobio lakše ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Iloku, Vukovaru i Vinkovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli sedam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,11 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača na graničnom prijelazu Principovac.

Stacionarne kamere zabilježile su 89 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Od 19. do 25. travnja 2021. godine, na području PU vukovarsko-srijemske prometna policija pojačano je nadzirala brzinu kretanja vozila, na svim prometnicama županije.

Kontrolirano je ukupno 1355 vozila, te je primijenjeno 385 represivnih mjera prema vozačima zatečenima u prekršaju prekoračenja brzine.

Akciju su provodile sve prometne policije europskih zemalja, udružene u krovnu organizaciju ROADPOL, koja svaki mjesec predloži pojačano postupanje po jednom segmentu rada.

U svibnju će se tako, od 10. do 16. svibnja, provoditi pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, što će također intenzivno provoditi i PU vukovarsko-srijemska

Pročitano 567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar