Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo Županije položilo vijenac

Izaslanstvo Županije položilo vijenac Foto: Valerija Lozančić

Povodom Dana državnosti RH i Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, koji se obilježavaju 30. svibnja, kao i Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice formiranja OSRH koji se obilježavaju 28.svibnja izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem položilo je vijenac i upalilo svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

-Došli smo položiti vijenac, upaliti svijeće i pokloniti se onima koji su dali svoje živote za Hrvatsku, koji su ugradili svoje živote u njene temelje. Danas se sjećamo svih njih i situacije prije 30 godina kada su se stvarale hrvatske oružane snage. Upravo smo čuli zvuk aviona koji prelijeće Vukovar. Tada je on bio simbol straha, a danas, nakon 30 godina formiranja oružanih snaga i borbe za mir, taj je zvuk znak sigurnosti i mirotvorstva – poručio je župan dodajući kako je na svima nama da nastavimo putem kojim su krenuli oni koji su dali život na Hrvatsku i na tim čvrstim temeljima gradimo bolju Hrvatsku.

Milan Draženović, županijski predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije izrazio je zahvalnost predsjedniku Franji Tuđmanu koji je sa hrvatskim braniteljima stvorio hrvatsku državu.
-Ovo je dan koji ne smijemo zaboraviti, kojeg moramo njegovati dok god smo živi. Dokle god postoji hrvatska država moramo obilježavati ovaj dan. Vukovarsko-srijemska županija dala je veliki obol u stvaranju Republike Hrvatske, možda je dala i najviše žrtava što ne smijemo zaboraviti – poručio je Milan Draženović, županijski predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije.

U izaslanstvu su bili i načelnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, predstavnik OSRH - Zapovjedništva GOMB Vinkovci pukovnik Miroslav Mikić te predstavnici udruga iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

Molitvu je na groblju izmolio fra Ivica Jagodić, župnik župe svetih Filipa i Jakova.

U jutarnjim satima zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva letjeli su iznad Republike Hrvatske.

                       

 

Pročitano 757 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić