Ispiši ovu stranicu

Broj djece u Vukovaru raste, a raste i broj upisane djece u Dječji vrtić Vukovar I

Broj djece u Vukovaru raste, a raste i broj upisane djece u Dječji vrtić Vukovar I Foto: Arhiva HRV

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Vukovar I 3. svibnja 2021. godine objavilo je natječaj za upis djece u redoviti cjelodnevni program, vjerski cjelodnevni program i program predškole u Dječjem vrtiću Vukovar I za pedagošku godinu 2021./2022.

Prijave za upis djece vršile su se od 3. do 14. svibnja 2021. godine putem mrežne stranice Dječjeg vrtića Vukovar I. 

S obzirom na situaciju s izvanrednim uvjetima rada zbog COVID-19 pandemije, ove godine upisi su se vršili na dva načina: elektronskim putem i zemaljskom poštom.
Prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjane Kulić na natječaj su pristigle 142 zamolbe.

- U redovnom upisnom roku zaprimili smo 142 zamolbe što je pokazatelj da broj djece u gradu Vukovaru raste. Već drugu godinu za redom imamo potrebe za otvaranjem novih skupina. Kao i prethodnih godina naš osnivač, Grad Vukovar osigurao je otvaranje još jedne dodatne skupine. Od jeseni će u gradu Vukovaru biti 28 odgojnih skupina, od kojih je 26 s redovnim programom, jedna vjerskog i jedna za djecu koja nisu nikada pohađala vrtić – rekla je Kulić.  

Prednost pri upisu imala su djeca roditelja branitelja i invalida Domovinskog rata, djeca s teškoćama u razvoju, djeca koja zajedno s oba roditelja ili skrbnika imaju prebivalište na području grada Vukovara, djeca roditelja koji su u radnom odnosu, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca samohranih roditelja i djeca uzeta na uzdržavanje, djeca u godini prije polaska u osnovnuškolu i djeca roditelja koji primaju dječji doplatak.

Podsjetimo, Vukovar je jedan od hrvatskih gradova u kojem je cijena dječjeg vrtića među najnižima. Roditelji plaćaju 490 kuna, za drugo dijete 10 posto manje, a treće i svako slijedeće u vrtić se upisuje besplatno.

Pročitano 472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI