Ispiši ovu stranicu

Damir Dekanić preuzeo je dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije

Damir Dekanić preuzeo je dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Foto: Sandra Grgić

Danas je u sjedištu Vukovarsko-srijemske županije u Palači srijem u Vukovaru obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg i novoizabranog župana.

Božo Galić, koji je na dužnosti župana bio četiri mandata predajući dužnost čestitao je novoizabranom županu te mu zaželio puno uspjeha u budućem radu.

- Proteklih nekoliko godina s novim županom surađivao sam kao s načelnikom Općine Andrijaševci i voditeljem Hrvatskih šuma Uprave šuma Vinkovci. Očekujem kako će župan raditi više i snažnije za dobrobit naše županije. Vjerujem kako će novi župan nastaviti ono što smo mi započeli te mu želim puno uspjeha u radu. Za sve upite, sugestije ili smjernice bit ću na raspolaganju. Zahvaljujem se svim djelatnicima Županije, svim pročelnicima na suradnji, kao i predstavnicima jedinica lokalne samouprave te i svim gospodarstvenicima, obrtnicima, kulturnim, zdravstvenim, vjerskim i mnogim drugim predstavnicima javni ustanova i institucija na dosadašnjoj suradnji – rekao je Božo Galić.

Prije same primopredaje dužnosti župana, održan je radni sastanak s pročelnicima i ravnateljima županijskih tvrtki  na kojem se novi župan Dekanić upoznao sa stanjem u županiji. Dekanić je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo te sada već bivšem županu zahvalio na svemu što je učinio za županiju u protekla četiri mandata.

- Održali smo danas radni, stručni Kolegij sa pročelnicima upravnih odjela i službi te ravnateljima i direktorima županijskih ustanova i tvrtki. Upoznat sam sa stanjem u kratkim crtama, a sljedeći tjedan krećemo sa izdvojenim sastancima. Ono što bih istaknuo, župan Galić je predao detaljno izvješće stanja projekata, detaljno financijsko izvješće o onome što me očekuje u županiji. Očekujem od svih suradnika da daju sve od sebe da idemo brže, više i jače. Želim Županiju podignuti na višu ljestvicu po razvijenosti. Zahvaljujem gospodinu Boži Galiću na svemu što je učinio za našu županiji u četiri mandata – rekao je Dekanić te Galiću poručio kako će u Županijskim uredima uvijek biti mjesta za njega.

Damir Dekanić, koji je na proteklim lokalnim izborima prikupio povjerenje 28.025 građana Vukovarsko-srijemske županije pojasnio je svoje prve korake na mjestu župana.

- U sljedećem razdoblju kroz 3-4 mjeseca, kada dublje uđem u analizu svega što se radilo, naravno da će biti i nekih promjena. Rekao sam pročelnicima i ravnateljima i direktorima tvrtki da u onom trenutku kada to zatražim, očekujem ih na raspolaganju. Promjena će biti, bit će na bolje i bit će postepene. Želim smanjiti administraciju na najmanju moguću mjeru, ubrzati sve procese koji dovode do toga da netko uloži svoj novac u izgradnju nekog proizvodnog pogona u Vukovarsko-srijemsku županiju – pojasnio je Dekanić.

Pročitano 548 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI