Ispiši ovu stranicu

Održana škola fizike na Vučedolu

Održana škola fizike na Vučedolu Foto: Gimnazija Vukovar

Nedaleko od Muzeja vučedolske kulture, u subotu je održana 11. po redu škola fizike na otvorenome, koja je i ove godine okupila osnovnoškolce i srednjoškolce iz Vukovara i Vinkovaca.

Prema riječima profesorice fizike iz Gimnazije Vukovar Karoline Dvojković zamišljeno je da u sklopu predavanja učenici poslušaju predavanja eminentnih znanstvenika, ne nužno fizičara, koji na taj način učenicima populariziraju fiziku.

- Ovo je zapravo jedna manifestacija koju organiziramo mi voditelji Županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika fizike Vukovarsko-srijemske i Agencija za odgoj i obrazovanje. Škola je zamišljena na način da učenici i učitelji izađu iz učionica. Namijenjena je ne samo onim učenicima koji već imaju nekog prirodnog afiniteta prema prirodoslovlju i prema fizici nego i onim učenicima kojima školsko gradivo fizike i nije tako zanimljivo, ali imaju afinitet prema fizici, vole poslušati popularno znanstveno predavanje i znaju napraviti neki pokus i u tome su dobri – rekla je Dvojković.

Predavanje na Vučedolu bilo je prvo ovakvo okupljanje u ovoj školskoj godini. Ovogodišnji predavači, koji su i otvorili školu fizike bili su izv. prof. Davor Horvatić s temom Što je to znanstveno otkriće i dr. znanosti Saša Ceci s temom šašava, kvantna fizika.

-Svake godine našim učenicima i nastavnicima omogućiti jako dobra predavanja na popularnoj – znanstvenoj razini – istaknula je Dvojković.

 
Domaćin škole fizike je Muzej Vučedolske kulture od 2016. godine. U školi fizike ove su godine sudjelovali učenici iz osnovnih škola iz Vukovara i Vinkovaca kao i srednjoškolci iz Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Ruđer Bošković iz Vinkovaca, Zdravstvene te veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca.

Pročitano 441 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI