Ispiši ovu stranicu

Bježali, vrijeđali i omalovažavali policiju

Bježali, vrijeđali i omalovažavali policiju Foto: Arhiv HRV-a

Kako je priopćeno iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u Vukovaru je ove srijede nešto iza ponoći 20-godišnji Vukovarac pokušao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka pobjeći policijskoj ophodnji koja je svjetlosnom signalizacijom odnosno plavim policijskim rotirajućim svjetlom zaustavljala i utvrđivala upitno kretanje vozača tog vozila. Policija je uspjela u Nuštarskoj ulici sustići prekršitelja uz kojega je u automobilu bilo još nekoliko putnika. Vozač kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu (1,59 g/kg), verbalno je omalovažavao policijske službenike, a potom i fizički nasrnuo na jednog od njih, nakon čega je uz sredstva prisile priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenih kaznenih djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu mladi je Vukovarac uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku Policija je zabilježila i njegovo ponašanje zbog nedozvoljenih prometnih prekršaja zbog čega je dobio i odgovarajući optužni prijedlog.

Tijekom ovog događaja i druga dvojica Vukovarca, putnici u ovom vozilu, stari  19 i 20 godina, aktivno su se umiješala u postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući pa su i njima nakon utvrđene prisutnosti alkohola u organizmu i prekršajne obrade sastavljeni optužni prijedlozi jer se sumnjiče da su počinili prekršaje iz članka 17. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira.

Načelnik  PU vukovarsko-srijemske donio je ocjenu da su postupajući policijski službenici u ovom događaju uporabili sredstva prisile na zakonit način te da pritom nije bilo prekoračenja ovlasti.

 

Pročitano 468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar