Ispiši ovu stranicu

Startao 4.Memorijalni ultramaraton od Vukovara do Sunje

Startao 4.Memorijalni ultramaraton od Vukovara do Sunje Foto: Marija Molnar

Kod Križa na ušću Vuke u Dunav označen je start 4.Memorijalnog ultramaratona Od velikog do malog Vukovara. Utrku dugu 305 kilometara od Vukovara do Sunje trči 50-tak maratonaca u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje Domovinskoga rata. Prije početka utrke organizatori iz Udruge rekreativnoga trčanja (URT) Nexe Team Našice i Udruge dragovoljaca Domovinskoga rata Općine Sunja položili su vijenac i zapalili svijeće za žrtve u Domovinskom ratu.

- Ovim simboličnim povezivanjem gradova heroja Vukovara i Sunje odajemo počast svim našim hrvatskim braniteljima koji su u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata dali ono najvrijednije odnosno svoje živote – istaknuo je pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara Dražen Kobašević koji je dočekao sudionike utrke.

Maratonci bi u Sunju trebali stići 27.lipnja oko podneva, pojasnio je Tomislav Gal, predsjednik URT Nexe Teama.

-Vukovar je veliki, a Sunja mali Vukovar koji je podnio veliku žrtvu u Domovinskom ratu. Stoga smo utrku i nazvali simbolično Od velikog do malog Vukovara. Jedinstvena je po tome da ovu rutu dugu 305 kilometara trčimo neprestano, bez odmora, odnosno preuzimamo dionicu jedni od drugih. Trebali bi se mijenjati svakih pet kilometara, no naše maratonce drže adrenalin i emocije i nerijetko se događa da istrče i 100 kilometara u jednoj dionici. Očekujemo da će biti vruće i teško, no trčali smo već u takvim okolnostima i veselimo se dolasku na cilj u Sunju – rekao je Gal.

S trkačima je na logističkom putu i Ivica Mikulić, predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Sunja.

-Svake godine s članovima udruge dolazimo u Vukovar i pratimo naše trkače duž cijeloga puta, a u suorganizaciji su nam se pridružili i naši vatrogasci te nekoliko udruga. Na ovaj način odajemo počast žrtvama Domovinskog rata – istaknuo je Mikulić.

Maratonci će sutra u Voćinu i Pakracu također odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kao i na cilju u Sunji gdje će se upriličiti blagoslov zastava i sudionika maratona u mjesnoj crkvi sv.Marije Magdalene, a na mjesnome groblju komemoracija za poginule hrvtske branitelje. 

Pročitano 480 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar