Ispiši ovu stranicu

Obilježena 20.godišnjica Dana Kudeljaraca

Obilježena 20.godišnjica Dana Kudeljaraca Foto: Odbor Kudeljaraca

U prostoru HNK Radnički obilježena je 20.godišnjica Dana Kudeljaraca. Riječ je o tradicionalnom okupljanju stanovnika južnog dijela Vukovara koji su odrasli u tom dijelu grada.

-Ovo je susret svih generacija s tzv.Kudeljare. Ovdje smo proživjeli svoje djetinjstvo i mladost koje smo proveli u siromaštvu i borbi za goli život. Naše su roditelje dovozili vlakovi bez voznoga reda u Slavoniju, ovdje na Kudeljaru su došli kako bi radili i prehranjivali svoje mnogočlane obitelji. Poslije su stekli prijateljstva i postali jedna velika obitelj koju ne želimo zaboraviti. Na žalost, sve nas je manje, ali obilježavat ćemo Dan Kudeljaraca dokle god nas ima. Skupimo se ovdje i družimo, evociramo uspomene iz mladosti, ali i odamo počast našim nestalim i poginulim Kudeljarcima u Domovinskome ratu – istaknuo je u ime Organizacijskoga odbora Kudeljaraca Danijel Rehak.

Nazočne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

- Danas smo se prisjetili onog vremena kada su ljudi u Vukovar stizali trbuhom za kruhom i kada je život bio težak, ali i jednostavan. Prisjetili smo se i naših sugrađana Kudeljaraca koji su svoje živote položili u obrani grada i naše domovine. Iznimno smo ponosni na Kudeljarce koji čuvaju svoje običaje, a Grad Vukovar će kao i dosad podržavati očuvanje ove tradicije - naglasio je Sušac.

Kudeljarcima su se danas pridružili i saborski zastupnik Nikola Mažar te dožupan vukovarsko-srijemski Franjo Orešković.

Sudionici ovogodišnjega obilježavanja položili su vijenac i pomolili se kod spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na ulazu u HNK Radnički, a tijekom dana Kudeljarci i njihovi gosti družili su se uz glazbu, ples, zajednički ručak te brojne sportske aktivnosti. Organizirali su i nogometni turnir limača.

 

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar