Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program obilježavanja Dana grada Vinkovaca, između mnoštva sadržaja izdvaja se koncert Sjećanje na Kiću

Predstavljen program obilježavanja Dana grada Vinkovaca, između mnoštva sadržaja izdvaja se koncert Sjećanje na Kiću Foto: Arhiv HRV-a

Gradske vlasti Vinkovaca predstavile su danas program ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Vinkovaca u kojem se izdvaja koncert "Sjećanje na Kiću" u spomen na Krunoslava Kiću Slabinca kojim će se odati počast tom pjevaču, zabavljaču i velikom zaljubljeniku u Slavoniju, prenosi HINA.

"Odlučili smo organizirati koncert, prvi takav u Hrvatskoj poslije njegove smrti, koji smo nazvali 'Sjećanje na Kiću' a kojim ćemo odati počast tom velikom pjevaču i zabavljaču, zaljubljeniku i promotoru Slavonije, Baranje i Srijema, legendi hrvatske tamburaške i i zabavne glazbe", kazao je Zvonimir Lišćić, predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova, organizatora koncerta koji će se održati u utorak, 20. srpnja.

Nastupit će šest tamburaških sastava i estradni umjetnici, Kićini prijatelji od Vere Svobode, Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka Štefa i niza drugih. Vinkovci koji su uvijek bili i jesu metropola Šokadije nastojat će mu se odužiti na ovaj način, rekao je Liščić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako su u organizaciju ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Vinkovaca, uključeni, svaki sa svojim programom, i Moto klub Vinkovci te Vinkovački lađari.

„Zahvaljujem svima koji će sudjelovati, a građane da dođu i poprate sve sadržaje, da budu potpora onima koji sve to pripremaju, ali i da uživaju u svemu što predstoji, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera jer još uvijek moramo svi čuvati jedni druge”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić dodajući kako će se u organizaciji Grada Vinkovaca u nedjelju, 18. srpnja održati koncert Tonija Cetinskog.

U organizaciji Moto kluba Vinkovci u petak, 16. i subotu, 17. srpnja u parku Lenije održat će se program "Dođi u Vinkovce" s raznovrsnim događanjima i koncertima među kojima i Gorana Bareta i Majki. Udruga Vinkovački lađari i Kajak kanu klub Vinkovci u subotu, 17. srpnja organizirat će na Bosutu tradicionalni maraton lađa osoba s invaliditetom, maraton lađa mladih osoba te kajakašku regatu i bogat popratni program.

Sveta misa za Dan grada bit će služena u nedjelju, 18. srpnja, u 10,30 u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona, a svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se na sam Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika Vinkovaca sv. Ilije, u utorak, 20. srpnja, u 11 sati u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”.

Pročitano 522 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar