Ispiši ovu stranicu

Održana uvodna konferencija EU projekta Pokloni mi osmijeh 2

Održana uvodna konferencija EU projekta Pokloni mi osmijeh 2 Foto: Žana Kunji

U sklopu druge faze programa zapošljavanja “Zaželi” odobren je projekt “Pokloni mi osmijeh 2” na razdoblje od 18 mjeseci ukupne vrijednosti 4.877.060,00 kuna.

Zaposleno je 55 žena, pripadnica ranjivih skupina na tržištu rada s ciljem povećanja njihove zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada. Svojim radom pružaju potporu i podršku za 330 korisnika – osoba treće životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju.

Uvodna konferencija održala se u rodnoj kući Lavoslava Ružičke te je predstavljen projekt i dodijeljene su svjedodžbe o završenom programu obrazovanja i osposobljavanja ženama pripadnicama ciljane skupine.

Osim zapošljavanja, 20 korisnica završilo je i osposobljavanje za cvjećara te tečaj njemačkog jezika. U drugoj fazi projekta zaposleno je 5 žena više, a zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je kako su ovakvi projekti izrazito važni za lokalnu zajednicu te kako se nada da će uslijediti i treća faza projekta.

Voditeljica programa Mihaela Nović pojasnila je kako su najčešći poslovi oni u vidu čišćenja stambenog prostora, dostave namirnica i lijekova, plaćanja računa, pomoći u pripremi obroka, posredovanja u ostvarivanju raznih prava i slično.

Na području grada Vukovara kroz ovaj projekt zaposleno je 200 žena, od čega je grad zaposlio više 50%. Izdvojeno je 12,3 milijuna kuna, a za ukupno 9 projekata od 2017. do 2020. preko 22,6 milijuna kuna, rekla je Jasna Kolar predstojnica HZZ-a PU Vukovar. 

Pročitano 387 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI