Ispiši ovu stranicu

Otvoren 22. Salon fotografije Vinkovci

Otvoren 22. Salon fotografije Vinkovci Foto: Fotoklub Vinkovci

Ovogodišnji vinkovački kulturni sadržaj obogatio je 22. Salon fotografije koju već dva desetljeća organizira Fotoklub Vinkovci. U Galeriji fotografije “Meraja” otvorena je prva ovogodišnja izložba Salona fotografije.

Dvadeset i druga je to izložba po redu koja je od iznimnog značaja za Hrvatski foto savez i sve njegove udruge.

- Ovogodišnji salon je zamišljen kao retrospektivni, a započet je pregledom fotografija domaćih autora u prethodnih 20 godina - istaknuo je predsjednik Fotokluba Vinkovci Dražen Bota.

U sklopu retrospektive “Panorama 2000./2020” sudjelovalo je mnoštvo članova Fotokluba te je obuhvatila sve fotografije svih autora, a prati ju impozantan istoimeni katalog. Do sada autori su sudjelovali u 151 navrat, njih čak 47, a ukupni broj fotografija je gotovo 600 te su sve izložene. Postav je izrazito zanimljiv jer je napravljen kao jedna vremenska crta u galeriji Meraja.

Fotoklub Vinkovci dobitnik je nagrada Hrvatskog foto saveza za najuspješniju udrugu i doprinos hrvatskoj fotografiji te je među istaknutijim klubovima u državi. Predsjednik je naglasio kako je udruzi pristup slobodan, a od obveza su tu sudjelovanje u aktivnostima, radionicama, izložbama te predavanjima. Poziva sve zainteresirane na učlanjenje.

Pročitano 454 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI