Ispiši ovu stranicu

Izgradnja pruge Vukovar-Vinkovci: Radovi teku prema planu

Sve je počelo potpisivanjem ugovora o izvođenju radova Sve je počelo potpisivanjem ugovora o izvođenju radova HRV

U tijeku su radovi nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge od Vinkovca do Vukovara duljine 18,7 kilometara, dionice važne za međunarodni promet, a omogućit će povećanje opsega željezničkog prometa i prekrcaja roba u Luci Vukovar te bolju povezanost željezničkog putničkoga prijevoza.

Pojekt "Nadogradnja i elektrifikacija postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M601 Vinkovci – Vukovar" obuhvaća cjelokupnu rekonstrukciju i obnovu postojeće jednokolosječne pruge Vinkovci – Vukovar duge 18,7 kilometara, rekonstrukciju željezničkog kolodvora Vukovar-Borovo naselje te rekonstrukciju željezničkih stajališta Nuštar i Bršadin-Lipovača, izvođenje svih potrebnih radova na građevinskom, elektroenergetskom te prometno-upravljačkom i signalno-sigurnosnom podsustavu, nova rješenja na devet željezničko-cestovnih prijelaza, izgradnju pješačkih pothodnika, lakši pristup osobama smanjene pokretljivosti, izgradnju zidova za zaštitu od buke te parkirališta za osobna vozila i bicikle.

Modernizacijom će pruga biti osposobljena za brzinu vlakova od maksimalno 120 km/h čime će se vrijeme putovanja skratiti za oko 50 posto te će vožnja u putničkom prijevozu trajati oko 20 minuta, a u teretnom 30 minuta.

Zamjenica voditelja projekta Suzana Vujić kaže da radovi teku prema planu, najviše se radi na postavljanju kolosijeka, a vidljivi su rezultati radova na kolodvoru u Borovu naselju te izgradnji pothodnika u Nuštru i Bršadinu.

Projekt je vrijedan 542,6 milijuna kuna, a sufinancira se uz potporu Europske Unije. Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata iz Španjolske.

Pročitano 749 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun