Ispiši ovu stranicu

Suverenisti: Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu

Suverenisti: Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu Foto: Arhiva HRV

Hrvatski suverenisti i Generacija obnove 11. kolovoza ispred Hrvatskoga sabora održali su tiskovnu konferenciju povodom priključenja Generacije obnove referendumskoj inicijativi Zaštitimo hrvatsku kunu.

Hrvatski suverenisti smatraju kako uvođenje eura znači gubljenje dijela hrvatskog suvereniteta i da o tako važnoj temi treba odlučivati samo narod. Inicijativi za raspisivanje referenduma priključila se stranka mladih Generacija obnove, koja uvođenje eura naziva izdajom budućih generacija.

Marijan Pavliček je za drugu polovicu listopada najavio pokretanje prikupljanja potpisa za referendum o uvođenju eura. Poručio je kako Hrvatska nije spremna za uvođenje eura i ulazak u eurozonu jer će doći do drastičnog pada životnog standarda građana.

- Zbog poremećaja na tržištu dolazi do poskupljenja kruha, hrvatskim građanima uvođenjem eura ne treba dodatno oslabiti financijsku situaciju. Uvođenjem eura naš umirovljenik imati će mirovinu od 300 eura, a vekna kruha koštati će 1,5 eura, što znači da će deset posto njegove mirovine otići samo na kruh. Hrvatska je osiromašena i u ovom momentu nije spremna za uvođenje eura kao nacionalne valute – rekao je supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Pročitano 493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI