Ispiši ovu stranicu

Pacijenti će odštetu naplatiti od necijepljenih liječnika i medicinskih sestara

KBC Osijek KBC Osijek HRV

Uprava KBC Osijek upozorila je liječnike i medicinske sestre te bolnice, koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa, da se izlažu mogućnosti da od njih naplate odštetu pacijenti koji su se zarazili u bolnici koronavirusom.

Zatraže li takvi bolesnici odštetu od bolnice, iznos će se naplatiti od necijepljenoga zaposlenika koji je zarazio pacijenta, a bolnica neće snositi odgovornost jer je omogućila svim zaposlenicima cijepljenje.

Takav su interni dopis uprave dobili svi zaposlenici, a ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić naveo je da do sada još nijedan pacijent nije tužio bolnicu, no jedan takav tužbeni zahtjev podnesen je u Zagrebu.

Ravnatelj je poznao sve zaposlenike da se cijepe i dodao da nema prsile na cijepljenje, no zaposlenici moraju biti svjesni vlastite odgovornosti.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić izjavio je da je osječka bolnica potpuno u pravu.

Ako bolnica izgubi sudski spor jer se pacijent zarazio u bolnici i preminuo, ima tzv. regresno opravo tražiti odštetu od odgovornih zaposlenika.

I predsjednik Hrvatske liječničke komore Zvonimir Luetić zauzima se za cijepljenje svih liječnika i zdravstvenih radnika te smatra da država treba donijeti odluku o obaveznom cijepljenju.

Pročitano 436 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun