Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima traje dvodnevna konferencija Civilna zaštita i sigurnost gradova

U Vinkovcima traje dvodnevna konferencija Civilna zaštita i sigurnost gradova Foto: VUSZ

U Vinkovcima je otvorena dvodnevna stručna konferencija pod nazivom Civilna zaštita i sigurnost gradova. Zajednički je organiziraju Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci, Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i stručni časopis Zaštita.

Na konferenciji sudjeluje 120 stručnjaka iz područja civilne zaštite koji na predavanjima analiziraju i predlažu stručna rješenja iz područja upravljanja krizama, posebice krizama uzrokovanih poplavama, požarima, potresima i pandemijom koronavirusa. Analizira se i sve izraženiji utjecaj klimatskih promjena na nastanak kriznih događaja, posebice na nastanak poplava i požara.

Na konferenciji se predstavljaju najnovija tehnološka rješenja iz područja zaštite kritične infrastrukture i geoinformacijski sustavi za sigurnost gradova i njihove imovine, zatim najnoviji alarmni, videonadzorni sustavi i sustavi veze, a posebice treba istaknuti predavanja na kojima će se analizirati očekivani novi izbjeglički val uzrokovan situacijom u Afganistanu.

Predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Ivan Kubiček i Pave Medved održali su prezentaciju na temu Kako se civilna zaštita Vukovarsko-srijemske županije nosi s pandemijom koronavirusa, dok je načelnik stožera civilne zaštite Grada Vinkovaca, Gabrijel Šokičić, održao predavanje na temu „Organizacija Vinkovačkih jeseni sa stajališta sigurnosti“.

Sudionicima se u ime Grada Vinkovaca obratio zamjenik gradonačelnika Josip Romić, a konferenciju je otvorio izaslanik župana Damira Dekanića i načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić.

Pročitano 505 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar