Ispiši ovu stranicu

U vinkovačkom dječjem vrtiću radit će šest pomoćnika za djecu s poteškoćama

U vinkovačkom dječjem vrtiću radit će šest pomoćnika za djecu s poteškoćama Foto: Grad Vinkovci

Ugovore za šest pomoćnika za rad s djecom u Dječjem vrtiću Vinkovci tijekom pedagoške 2021./2022.godine uručio je zamjenik gradonačelnik Vinkovaca Josip Romić. Riječ je o programu pomoćnika u vrtiću kojega Grad Vinkovci provodi od 2018.godine i kada su s četiri djeteta radila četiri takva pomoćnika. 

- Projekt provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Vinkovci s ciljem osiguravanja podrške djeci s poteškoćama već od najranije dobi i njihovog lakšeg uključivanja u redovite odgojno obrazovne vrtićke i predškolske skupine. Takav pristup pomaže njihovom socijalnom uključivanju, promatranju i oponašanju modela učenja te s druge strane djecu od najranije dobi senzibilizira i uči uvažavanju različitosti - izjavio je na svečanosti uručenja ugovora Romić te naglasio da je riječ  o programu koji se u potpunosti financira iz gradskoga proračuna te da ga provodi iznimno mali broj gradova i županija u Hrvatskoj.

Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, istaknula je kako pomoćnici u vrtiću pružaju fizičku potporu djeci s težim poteškoćama koja ne mogu samostalno sudjelovati u osnovnim aktivnostima.

- Jedna smo od rijetkih vrtićkih ustanova koja je krenula s ovakvim programom još u vrijeme kada to nije bilo zakonski definirano. Pomoćnici su nam od velikog značaja jer je izuzetno  važno da ta djeca imaju pomoć žive osobe. Rad pomoćnika u našem slučaju podrazumijeva kompletnu pomoć djeci, od hranjenja, presvlačenja i obuvanja do odlaska na toalet - pojasnila je Zidar.

Pomoćnici u vrtiću podrška su i odgojiteljicama jer pomažu u provedbi plana i programa rada i provođenju aktivnosti vrtića.

Jedna od pomoćnica, Roberta Pavlović iz Vinkovaca, već je radila ovaj posao i podijelila svoje iskustvo koje je stekla prošle godine.

- Ponekad zna biti naporno, ali kada na kraju dana vidite njihov osmjeh i radost jer su nešto postigli onda sve zaboravite i više ništa nije teško - poručila je Pavlović. 

Pomoćnici s radom započinju u ponedjeljak. 

Pročitano 834 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar