Ispiši ovu stranicu

U nedjelju u Adici UNICEF-ova utrka Mliječna staza

U nedjelju u Adici UNICEF-ova utrka Mliječna staza Foto: UTSBSJ?

Jubilarna, peta u nizu UNICEF-ova utrka Mliječna staza ove se godine održava s ciljem da se podrži uspostavljanje i unaprjeđivanje važnih usluga za djecu s teškoćama i njihove roditelje u Hrvatskoj. Utrka će i ove godine biti virtualna, a time u potpunosti inkluzivna i nacionalna. Odrasli i djeca svih uzrasta, obitelji, rekreativni i profesionalni sportaši na tisućama staza diljem Hrvatske tijekom deset dana, od 3. do 12. rujna, uz pomoć aplikacije skupljaju kilometre mogućnosti za djevojčice i dječake s teškoćama.

Ove godine Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još? Vukovar ima značajan angažman u utrci Mliječna staza, doznajemo od predsjednice udruge Maje Prakaturović.

- Udruga je sudjelovala na način da su roditelji i mladi izradili preko sedam i pol tisuća vezica za medalje kako bi podržali kampanju koja za cilj ima podići svijest javnosti o važnosti ulaganja i dostupnosti stručnih usluga za djecu s teškoćama te prikupljanju sredstava i angažiranju zajednice da se pokrenu ulaganja koja će to omogućiti. Pozivamo sve da nam se u nedjelju, 12.rujna pridruže u Adici od 17 sati na ovom simboličnom događaju, upoznaju naše korisnike, pruže ruku prijateljstva obiteljima djece s teškoćama i daju svoj doprinos našim životima koji svoju utrku danonoćno prolazimo sa i za djecu s teškoćama u razvoju – pozvala je Prakaturović.

Pročitano 388 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar