Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru i Borovu obilježen 1.listopada – Međunarodni dan starijih osoba

U Vukovaru i Borovu obilježen 1.listopada – Međunarodni dan starijih osoba Foto: UDŽV

Povodom Međunarodnoga dana starijih osoba kojega obilježavamo 1.listopada, Udruga žena Vukovar je za naše starije sugrađane tradicionalno organizirala javnu akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi i to u perivoju Miše Barne.

-Odaziv je bio dobar, oko 50 naših starijih sugrađana je došlo izmjeriti tlak i šećer te se informirati o aktivnostima koje za njih provodimo u okviru naših projekata i programa. Također su nam se pridružile i tri skupine djece iz Dječjeg vrtića Vukovar 2 koja su pjesmom i čestikama obradovali naše starije sugrađane – pojasnila je Mirjana Mizdrak Mišanovć, koordinatorica udruge.

Dan ranije, ovu su akciju organizirali i u Borovu, a odazvalo se oko 40 starijih osoba.

-Tamo su nam se u akciji pridružili učenici volonteri iz Tehničke škole Vukovar kako bi dijelili informativne letke i kolače koje su pripremili volonteri naše udruge povodom ovog dana. Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba organizirali  smo u okviru trogodišnjeg programa Uključivanjem do bolje integracije, kojega provodimo u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vukovar te općinama Stari Jankovci i Trpinja. Program financira Mnistarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politke- rekla je Mizdrak Mišanović.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar