Ispiši ovu stranicu

Kreće modernizacija Sportske dvorane u Borovu naselju

Kreće modernizacija Sportske dvorane u Borovu naselju Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, direktor tvrtke Vodovod- montaža d.o.o Željko Ostrunić i direktor tvrtke Parangal d.o.o Zdravko Bajan potpisali su ugovor o modernizaciji Sportske dvorane Borovo naselje.

Riječ je o projektu Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo naselje koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Partneri na projektu su Javna ustanova Sportski objekti Vukovar te VURA-Razvojna agencija Vukovar. Vrijednost je projekta 1.125.951,48 kuna s PDV-om i sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije.

Provedba podrazumijeva modernizaciju sustava javne rasvjete vrijednosti 1.005.452,05 kuna s PDV-om te modernizaciju strojarskih sustava i instalacija vrijednosti 647.002,81 kuna s PDV-om.

Kako se moglo čuti na svečanosti poptisivanja ugovora, glavnim projektom modernizacije rasvjete planira se zamjena svih rasvjetnih tijela koja su neučinkovita, novim učinkovitim LED rasvjetnim tijelima, što će doprinijeti smanjenju potrošnje električne energije od 60 posto, a provedbom strojarskih mjera očekuje se smanjenje potrošnje toplinske energije oko 20 posto.

- Očekujem, a poznavajući izvođače radova i znam da će radovi biti završeni na profesionalan način i u zadanim rokovima te da će korisnici dobiti ne samo energetski učinkovitije objekte i niže troškove korištenja prostora nego i jedan puno moderniji i zdraviji ambijent kojim će se Grad Vukovar nastaviti učvršćivati kao destinaciju prepoznatljiva i po segmentu sportskog turizma – naglasio je Penava.

Istaknuto je da će modernizacija sportske dvorane omogućiti organizaciju brojnih događanja i na taj način proširiti i turističku ponuda grada Vukovara što će doprinijeti prezentaciji grada Vukovara kao turističke destinacije za sport i rekreaciju.

Najavljeno je i da je nakon završetka ovog projekta u planu postavljanje solarne elektrane na krov sportske dvorane, potom na sportske bazene i 10-tak drugih objakata u gradu za čega će se sredstva nastojati osigurati kroz europske fondove ili državni proračun.

Pročitano 586 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar