Ispiši ovu stranicu

Jedna doza krvi može spasiti čak tri života

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Hrvatskoj, 25. listopada, ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da jedna doza krvi može spasiti čak tri života.

Zahvalio je svima koji darivaju krv i pozvao sve koji mogu da učine isto. 

-Vaša jedna doza krvi može spasiti čak tri života. Dan darivatelja krvi prilika je zahvaliti svima koji su učinili ovu plemenitu gestu i pozvati ostale da učine isto. Veliko hvala Hrvatskom Crvenom križu na požrtvovnosti, poticanju građana na darivanje krvi i svakodnevnom spašavanju života - istaknuo je ministar Beroš na svom Twitter profilu.

I Hrvatski Crveni križ (HCK) je svim darivateljicama i darivateljima krvi čestitao njihov dan - Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Poručio im je da su oni "istinska vrijednost ovoga društva" i da budu ponosni na činjenicu da njihova plemenitost spašava živote te im zahvalio na tome.

I ove godine u Hrvatskoj se 25. listopada obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi, a organizirao ju je Hrvatski Crveni križ, organizacija koja danas okuplja najveći broj darivatelja krvi u Hrvatskoj i osigurava 80 posto iskazane potrebe zdravstva RH za dozama krvi.

 

Pročitano 334 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić