Ispiši ovu stranicu

Učenici Osnovne škole Siniše Glavaševića posjetili Grad Vukovar

Učenici vukovarske Osnovne škole Siniše Glavaševića posjetili su Grad Vukovar.

Učenike 2.a i 2.b razreda OŠ Siniše Glavaševića u Gradskoj su vijećnici primili zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić s kojima su razgovarali o brojnim temama. 
Među ostalim, učenike je zanimalo kako se postaje gradonačelnik i što on radi, upoznali su ga s onime što im se sviđa u gradu poput Dunava i Vodotornja te upozorili na važnost održavanja grada urednim.

-Kroz razgovor s učenicima uvidjeli smo da su jako ekološki osviješteni i da uistinu žele da nam grad bude čist, što je i jedan od naših ciljeva. Stoga ću i putem medija prenijeti dječje želje i zamoliti sve građane da poslušaju dječju molbu i brinu o urednosti našega grada – rekao je zamjenik Sušac dodajući kako ga iznimno veseli što su djeca ponosna na sve što Grad Vukovar radi za njih.
- Moram zahvaliti učiteljicama koje uistinu rade divan posao i na pozitivan način djecu usmjeravaju prema boljem sutra – poručuje Sušac.

Naime, učenici drugih razreda osnovnih škola u školskom kurikulumu obrađuju teme koje se odnose na poznavanje njihovog zavičaja i grada te upoznavanje s raznim djelatnostima i zanimanjima ljudi. U okviru utvrđivanja navedenih tema, izlet u prostore gradske uprave i susret s čelnicima gradskih vlasti učenicima pomaže doživjeti i bolje shvatiti posao koji gradonačelnik i njegovi zamjenici obavljaju. Također, upoznavanje s poslovima gradonačelnika i njegovih suradnika u vidu osoba koje mogu utjecati na kvalitetu života njih kao djece te njihovih sugrađana pomaže boljem razumijevanju pojma lokalne zajednice.

-Cilj terenske nastave učenika je upoznati se s ustanovama, djelatnostima koje se odvijaju u gradu i zanimanjima ljudi. Učenici na taj način zornim pristupommogu uvidjeti kako funkcionira organizirana zajednica u okruženju te tko je zaslužan da ta zajednica funkcionira skladno i uspješno. Želimo potaknuti učenike da sami rade na očuvanju svih gradskih i javnih ustanova u gradu. Uz Grad Vukovar, posjetit ćemo i Erste banku te Hrvatsku poštu kako bi učenici osvijestili važnost štednje te naučili pisati i slati razglednice – rekla je učiteljica Ines Hrenovac. 

Pri kraju druženja učenici su zamjenika i pročelnika naučili igri Zip Zap, a oni su ih darivali slatkišima.

 

 

Pročitano 440 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić