Ispiši ovu stranicu

Škole kojima je grad Vukovar osnivač nastavu od ponedjeljka pohađaju po A modelu

Škole kojima je grad Vukovar osnivač nastavu od ponedjeljka pohađaju po A modelu Foto: Arhiva

Nastavno na lošu epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, kako u Hrvatskoj tako i na području Vukovarsko-srijemske županije, župan vukovarsko srijemski Damir Dekanić, u skladu s uputama iz dopisa Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske od 4. studenoga, donio je odluku o nastavku nastave po modelu C odnosno o nastavi na daljinu, za sve školske ustanove kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač.

- Na neki sam način bio prisiljen donijeti ovakvu odluku. Kada sam zajedno sa Stožerom razmotrio sve podatke u zadnjim mjesec dana uvidjeli smo progresiju bolesti. Broj zaraženih učenika i nastavnika početkom studenog puno je veći u odnosu na početak listopada. Također, puno je veći broj učenika i nastavnika u samoizolaciji. Ono što nas najviše plaši je to što u zadnjih tjedan dana preminulo šest osoba od posljedica koronavirusa – rekao je župan Dekanić.

Ova odluka primjenjivat će se od 8. do 12 studenog 2021. godine.

Situacija u gradu Vukovaru s brojem zaraženih učenika i nastavnika bolja je u odnosu na cjelokupnu Vukovarsko-srijemsku županiju te od ponedjeljka 8. studenog nastava će se, u školskim ustanovama čiji je osnivač Grad Vukovar, odvijati po modelu A odnosno, nastava će se održavati u školi uz pridržavanje svih epidemioloških preporučenih mjera.

- Danas smo održali sastanak s ravnateljima osnovnih škola u kojem smo promatrali broj oboljelih učenika i nastavnika i utvrdili smo da je on izuzetno mali. Tri su nastavnika i sedam učenika zaraženi koronavirusom. Napravili smo procjenu prema kojoj bi najbolje bilo da djeca od ponedjeljka idu na nastavu po modelu A. Svaki ravnatelj će pratiti situaciju u svojoj školi te ukoliko dođe do bilo kakvog pogoršanja povući ćemo određene poteze koji su potrebni u takvim situacijama – rekao je pročelnik Upravnog odjela za sport, obrazovanje i branitelje Grada Vukovara.

Pročitano 447 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI