Ispiši ovu stranicu

Domovinski pokret protiv, kako kažu, nasilnog cijepljenja i Covid potvrda

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Čelnici Domovinskog pokreta održali su u Vukovaru konferenciju za novinare na kojoj su govorili o cijepljenju i Covid potvrdama.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je kako je ovdje riječ o nasilnom uvođenju cijepljenja i neustavnom ucjenjivanju građana uvođenjem Covid potvrda od strane Stožera i Vlade RH, odnosno politički motiviranim odlukama Stožera kojima se građane dijeli na cijepljene i necijepljene.

- Ustav i Republika Hrvatska garantiraju nam slobodu izbora. Nažalost, nepromišljenim potezima, izjavama i politikanstvom doveli smo društvo na rub ponora. Necijepljene se gotovo gleda kao nižu kastu, nekoga kome se prijeti, nekoga tko je u podređenoj poziciji, na rubu da ga društvo odbaci. Odlučno se suprotstavljamo tome i ovim putem iskazujemo solidarnost sa svim djelovanjima koja se na legitiman način suprotstavljaju pripremi i provođenju nasilnog cijepljenja. U uvjetima gdje cjepivo ne sprječava zarazu i širenje bolesti, zadnje što nam treba je dijeliti hrvatsko društvo - rekao je Penava poručivši Vladi i Stožeru da ne stvaraju paniku i nemir među ljudima, već da jačaju kapacitete kako bi svaki građanin, bio on cijepljen ili ne, dobio zadovoljavajuću zdravstvenu skrb.

Vladu je pozvao da se očituje glede svojih daljnjih ciljeva i planova u vezi s cijepljenjem.
-Osuđuju li ili se kane postaviti jednako kao premijer države Viktorija u Australiji, koji na razini procijepljenosti od 87 posto otvoreno prijeti necijepljenima da će im uništiti život? - upitao je Penava.


Saborski zastupnik Stipo Mlinarić naglasio je kako će tražiti da sve mjere Stožera Civilne zaštite moraju u Saboru biti izglasane dvotrećinskom većinom.
-Sabor je zakonodavno tijelo, najviše u Hrvatskoj, i mislimo da takve restriktivne mjere kojima se ograničavaju prava ljudima na posao i odlaske u bilo kakve institucije moraju ipak donijeti saborski zastupnici, i to dvotrećinskom većinom – poručio je Mlinarić dodajući kako ljudima jako puno znači mišljenje liječnika, ali i biskupa pa ih je zamolio da ne daju potporu ljudima koji se ne žele cijepiti jer time zbunjuju javnost.

 Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić osvrnuo se na Deklaraciju Vijeća Europe donijetu u siječnju ove godine u kojoj se govori da cijepljenje nije obvezno i ne smije se vršiti pritisak na cijepljenje.

 

Pročitano 437 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić