Ispiši ovu stranicu

U Galeriji Oranžerija otvorena izložba 30 godina hrvatske neovisnosti

Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Foto: Valerija Lozančić

U Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar otvorena je izložba pod nazivom 30 godina hrvatske neovisnosti. Izložbu su organizirali Grad Vukovar i Večernji list, a prikazuje novinske fotografije najvažnijih trenutaka u povijesti Hrvatske u proteklih 30 godina.

- Ovo je uistinu specifična izložba jer smo s 350 fotografija uspjeli pokazati najvažnije događaje u Hrvatskoj od osamostaljenja. Izložba je impresivna, dinamična, prikazuje najznačajnije ratne i političke događaje, ali i kulturne sportske i druge – rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je izložbu otvorio.

Dražen Novak, direktor marketinga Večernjeg lista pojasnio je kako je uredništvo ovom izložbom željelo na najbolji način obilježiti 30 obljetnicu hrvatske neovisnosti.

- Svi smo se složili kako je izložba fotografija najbolji način za to. Riječ je o fotografijama koje su snimili fotografi Večernjeg lista, a prikazuju sve ono što se proteklih 30 godina događalo u Hrvatskoj, od sretnih, onih malo manje sretnih do tužnih trenutaka. Imamo ukupno 350 fotografija od kojih je 50 izloženo, a 300 ih se izmjenjuje na televizijskim ekranima - rekao je Novak dodajući kako je uistinu bilo teško odabrati 350 najboljih fotografija.

Izložba će biti otvorena idućih 10 dana.

Pročitano 589 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić