Ispiši ovu stranicu

Mladi karatisti na prijemu kod župana

Karatisti karate kluba Max Karatisti karate kluba Max Foto: Novosti.hr

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je članove Karate kluba „Max“ iz Ivankova zbog ostvarenih iznimnih rezultata na Prvenstvu Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste te Prvenstvu Balkana u karateu za djecu do 13 godina, seniore i veterane.

Čestitao im je uz obećanje da će i dalje biti uz njih.

- U njihovom pismu obraćanja posebno mi se svidjelo što su napisali kako žele mlade ljude maknuti od računala, iz kafića i slično, a samim time i potaknuti ih da se bave sportom te odrastu u normalne, zdrave mlade ljude. Klub je osnovan 2013., a od 2017. godine pa sve do sada nižu uspjehe kako na nacionalnim tako i na međunarodnim prvenstvima. Stoga je svakako za pohvaliti njihov rad i trud, pogotovo kad znamo da je riječ o „malim” sportovima koji teško nalaze financijere i imaju manje ljubitelja. Upravo zbog toga još mi je draži ovaj njihov uspjeh – istaknuo je župan Dekanić rekavši kako ih ovim druženjem i simboličnom nagradom želi dodatno potaknuti i jamčiti potporu u daljnjem radu.

 Trener KK Max David Žgela pojasnio je kako su unatoč koroni u mjesec dana bili uspješni na dva značajna turnira te osvojili nekoliko zlatnih, srebrnih i brončanih medalja.
-Unatoč pandemiji, uspjeli smo u proteklih mjesec dana nastupiti na dva velika turnira za kategorije od 7 do 14 godina na kojima smo ostvarili velik uspjeh. Na Prvenstvu Balkana nastupilo je osmero članova Karate kluba Max koji su branili boje Hrvatske, vratili su se kući sa srebrnom i brončanom medaljom, a čak četvero se borilo u polufinalu za treće mjesto. Na Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 11 natjecatelja i osvojili smo pet medalja, dvije zlatnog i tri brončanog sjaja - rekao Žgela.

Naime, 23. i 24. listopada u Jastrebarskom je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 70 klubova. Boje Karate kluba „Max“ Ivankovo branilo je 11 natjecatelja. Lara Žgela i Luka Požega osvojili su zlatno, a Filip Žgela, Iva Kockarević i Eva Požega broncu. Peto mjesto zauzeli su Lana Anđelić, Leona Anđelić, Leon Vukoja i Nada Mrkonja, a sedmo Luka Žgela i Petra Dogan.

Također, od 14. do 17. listopada Poreč je bio domaćin Prvenstva Balkana u karateu za djecu do 13 godina starosti, seniore i veterane. Na natjecanju je nastupilo 884 natjecatelja iz 10 država (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Kosovo i Turska). Boje Hrvatske branilo je 155 natjecatelja među kojima je i 8 natjecatelja iz Karate kluba „Max“ Ivankovo. Eva Požega osvojila je srebro, broncu je osvojio Filip Žgela, peto mjesto osvojili su Petra Dogan, Lara Žgela, Iva Kockarević i Luka Požega, a sedmi je bio Luka Žgela. Na natjecanju je sudjelovao i Leon Vukoja.

Karate klub Max djeluje od 2013. godine, a broji pedesetak članova u dobi od 4 do 20 godina.

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić