Ispiši ovu stranicu

Dječji dom Sveta Ana prikuplja donacije za stan u koji će zbrinuti štićenike nakon 18. godine života

Ilustracija Ilustracija Foto: Grad Vinkovci

Vinkovački Dječji dom Sveta Ana prikuplja donacije za novi stan u koji će zbrinuti štićenike nakon 18. godine života.

Naime, dom brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, odnosno djeci koja zbog različitih životnih ili obiteljskih okolnosti rješenjem Centra za socijalnu skrb ne mogu ostati živjeti u svojim obiteljima.
U domu je smješteno 37 korisnika od kojih su devet srednjoškolci koji će nakon završetka škole krenuti u samostalan život jer zakonski nakon navršene 18. godine ne smiju više biti u domu. Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci osigurali su u Vinkovcima za takvu djecu, bivše korisnike doma, dva stana. S obzirom da će se uskoro potrebe povećati, Dom Sveta Ana pokrenuo je novi projekt pod nazivom Učionica za život kojim će osigurati još jedan stan za svoje bivše štićenike.

Prema riječima ravnateljice Doma Zrinke Mikić, takvoj djeci sigurno nije lako jer se bez pomoći obitelji, novca i zaposlenja moraju suočiti s nizom egzistencijalnih pitanja.
- Ovim projektom namjeravamo urediti i opremiti jednu zasebnu stambenu jedinicu za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koje treba dodatno osnažiti da bi mogli izaći iz sustava Socijalne skrbi i započeti samostalno živjeti. Želimo urediti i opremiti stan u našem vlasništvu površine 43 četvorna metra. Riječ je o prostoru koji se dugi niz godina nije koristio i potrebna mu je potpuna građevinska obnova te uređenje i opremanje. Ukupna je vrijednost projekta 300.000 kuna. Projekt provodimo vlastitim novcem uz potporu šire lokalne zajednice kroz donacijske priloge u novcu, građevinskom materijalu, opremi i uslugama – kaže Mikić dodajući kako kroz stambenu zajednicu nastoje pružiti potporu mladima u usavršavanju vještina koje su važne za samostalan život, a koje nisu usvojili tijekom života u domu, uz povremenu stručnu podršku odgojitelja, psihologa i socijalnog radnika.

Više o projektu i načinima pomoći može se doznati na web stranicama Doma.

Pročitano 585 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić