Ispiši ovu stranicu

Usvojen rebalans proračuna Osječko-baranjske županije za 2021.

Usvojen rebalans proračuna Osječko-baranjske županije za 2021. Foto: Arhiv HRV-a

Središnja točka posljednje sjednice Županijske skupštine Osječko-baranjske županije bio je rebalans proračuna za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. Tako su županijski vijećnici prihvatili da se ukupni konsolidirani proračun Osječko-baranjske županije za ovu godinu povećava za 35,26 milijuna kuna, pa umjesto dosadašnjih 1,60 milijardi kuna iznosi nešto više od 1,63 milijarde kuna.

Na sjednici su povoljnim ocijenjeni i pokazatelji o stanju gospodarstva u 2020. godini, a više je o tome govorio predsjednik Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek Zoran Kovačević

- Bila je to jedna od uspješnijih godina osječko-baranjskog gospodarstva i po ostvarenoj dobiti bilo je treće u Hrvatskoj, nakon Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ostvarena neto dobit iznosi 1,3 milijardi kuna, a prošle je godine kod nas ostvaren najveći rast dobiti u odnosu na prethodnu godinu, oko 70 posto. S obzirom na prve pokazatelje, očekujemo da i ova godina s financijskog aspekta bude još jedna dobra godina. Očekujemo blagi rast i u tako zahtjevnoj godini, osobito jer znamo da je u drugoj polovici godine došlo do inflatornih kretanja, kao i problema na svjetskom tržištu u vezi sirovina i energetike – rekao je Kovačević.

 

Pročitano 551 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar