Ispiši ovu stranicu

Novih sedam vozila za sanitetski prijevoz u Osječko-baranjskoj županiji

Novih sedam vozila za sanitetski prijevoz u Osječko-baranjskoj županiji Foto: OBŽ

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije (OBŽ) Mato Lukić uručio je ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu OBŽ Silvani Sabo ključeve sedam novih vozila za sanitetski prijevoz. Kako bi se osigurala ravnomjerna pokrivenost vozilima iste kvalitete na području cijele županije, četiri će nova vozila biti raspoređena u osječku ispostavu Zavoda za hitnu medicinu, a ostala tri u Beli Manastir, Valpovo i Đakovo.

- Županija je od 2019.godine kroz decentralizirana sredstva zavodu doznačila oko 5,5 milijuna kuna. Dio je tih sredstava namijenjen i dodatnoj edukaciji medicinskih sestara i tehničara -  istaknuo je tijekom primopredaje dožupan Lukić. Ujedno je zahvalio djelatnicima zavoda na angažmanu i trudu, posebice tijekom pandemije.

Zahvaljujući županiji na kontinuiranoj potpori, ravnateljica Sabo naglasila je da su četiri od sedam vozila kupljena sredstvima županije putem decentraliziranih sredstava te da je njihova vrijednost 1,5 milijuna kuna. Vlastitim sredstvima zavoda kupljena su tri vozila tzv.dvoležajci.

-Vozila kao osnovno sredstvo rada u zavodu moraju karakteristikama i kvalitetom osigurati maksimalnu sigurnost za članove tima i pacijente. Naša vozila po svojim karakteristikama kao i nadogradnjom, udovoljavaju svim propisanim uvjetima, a kako bi se osigurala sigurnost prijevoza članova tima sanitetskog prijevoza i pacijenata na vozilima su dodatno ugrađena pojačanja svjetlosnih i zvučnih signalizacija, ugrađen je omekšani ovjes, pojačana ventilacija i grijanje, ozvučenje i slične potrebe – rekla je Sabo.

Iz Osječko-baranjske županije pojašnjavaju da Zavod za hitnu medicinu OBŽ temeljem Ugovora s HZZO-om, treba imati ukupno 57 vozila, i to 19 za obavljanje djelatnosti hitne pomoći i 38 za sanitetski prijevoz, a što zavod i ispunjava. Prosječna starost vozila za hitnu pomoć je oko 2,5 godine, a sanitetskog prijevoza oko pet godina i to se smatra zadovoljavajućim. Vozila zavoda na godišnjoj razini prijeđu oko 2,2 milijuna kilometara, prevezu oko 22 000 pacijenata, imaju oko 1000 međužupanijskih prijevoza te prevezu oko 25 000 pacijenata na hemodijalizu.

Pročitano 477 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar