Ispiši ovu stranicu

Okruglim stolom obilježen dan osoba s invaliditetom

Okruglim stolom obilježen dan osoba s invaliditetom Lions Club Vukovar

Međunarodni dan osoba s invaliditetom svake godine 3. prosinca promoviraju Ujedninjeni narodi od 1992. godine. Lions Club Vukovar ove godine obilježio je ovaj dan organizacijom međunarodnog okruglog stola o osobama s invaliditetom, a tema je bio Downov sindrom.

U prvom djelu ovog simpozija prikazan je dugometražni dokumentarni film 'Neki novi Broadway' bosanskohercegovačkog redatelja Denis Bojića, dok je u drugom djelu održana rasprava.
- U drugom djelu simpozija održano je predavanje u kojem smo okupili različite struke, poput liječnika iz vukovarske bolnice, socijologa, socijalnih radnika, fizioterapeuta. Dakle okupili smo jedan tim stručnjaka te u raspravi zaključili da je važnost multidisciplinarnog pristupa kod osoba s invlaiditetom izuzetno važna, rekao je tajnik Lions Cluba Vukovar Željko Đekić.

U Republici Hrvatskoj danas živi oko 590 tisuća osoba s nekom vrstom invaliditeta, što čini 12% stanovništva koje ima dugotrajna tjelesna, mentalna ili intelektualna oštećenja, a Đekić ističe kako je naša dužnost osobe s invaliditetom uključiti u rad cijelokupnog društva.
- U rad s osobama s invaliditetom moramo uključiti cijelo društvo. Kod osoba s Down sindromom do njihove 18. godine brine država, a nakon punoljetnosti oni bivaju prepušteni sami sebi. Zbog toga moramo osobe s invaliditetom prihvatiti kao punopravne članove naše zajednice, zaključio je Đekić.

Uz Lons Club Vukovar u organizaicji ovog događaja sudleovali su i Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar, Veleučilište Lavoslav Ružička, Alumni vukovarksog veleučilišta i UZOSIO Golubica iz Vukovara

Pročitano 738 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI