Ispiši ovu stranicu

Na pomolu rješenje manjka parkirališnih mjesta u središtu Vukovara

Prostor nekadašnje stare tržnice u središtu Vukovara Prostor nekadašnje stare tržnice u središtu Vukovara Foto: Žana Kunji

U godini na izmaku Grad Vukovara učinio je puno kada je riječ o izgradnji novih parkirališnih mjesta. Otvorenje novoga parkirališta kod vukovarskog Plivališta u gradskoj četvrti Borovo naselje, proširenje parkirališta kod nebodera Dunav 1 i 2, nova parkirališna mjesta uz Gradski stadion te upravo otvoreno novo parkiralište sa 70 parkirnih mjesta nasuprot Vukovarskom vodotornju samo su neki od realiziranih infrastrukturnih projekata kojima čelnici Grada Vukovara pokušavaju riješiti problem manjka parkirališnih mjesta u našem gradu.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio je kako je ujednačen razvoj svih gradskih četvrti imperativ ove gradske vlasti, a na dobrobit svih građana Vukovara. Ipak, u vukovarskoj Gradskoj upravi detektirali su problem manjka parkirališnih mjesta u samom središtu grada.

- Na prostoru nekadašnje stare tržnice u središtu grada, u planu nam je izgraditi polupodzemnu i jednim dijelom nadzemnu garažu, a koja bi u budućnost trebala riješiti problem parkiranja osobnih vozila u strogom središtu grada – rekao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo u Gradu Vukovaru.

PRIVREMENO RJEŠENJE VEĆ 2022. GODINE
Po njegovim riječima radi se o vrlo zahtjevnom projektu, prije svega o prikupljanju projektne dokumentacije, ali i rješavanju imovinskopravnih odnosa vezanih uz lokaciju stare gradske tržnice.

- Kao privremeno rješenje, u planu nam je u 2022. godini prenamijeniti prostor nekadašnje stare gradske tržnice u parkirališni prostor uz minimalno investiranje. Točnije, uz ulaganje do 10-ak tisuća kuna obojali bi postojeću površinu, ocrtali parkirališna mjesta i prenamijenili ju u parking – objasnio je pročelnik Čulig.

Dodao je kako su svjesni da će u trenutku izvođenja radova možda dolaziti do stvaranja prometnih gužvi, zbog „uskog grla” kod ulaza i izlaza na lokaciju novoga parkinga, no to će se, kako kaže, regulirati prometnom signalizacijom.

Pročitano 573 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac