Ispiši ovu stranicu

Završena izgradnja komunalne infrastrukture Eko-industrijske zone Nemetin

Radovi su vrijedni 19 milijuna kuna Radovi su vrijedni 19 milijuna kuna GO

Završenim projektom izgradnje odvodnje oborinskih voda osječke Eko-industrijske zone "Nemetin", vrijednim 19 milijuna kuna, kompletirana je izgradnja osnovne komunalne infrastrukture cijele zone, istaknuto je na završnoj konferenciji tog projekta, javlja Hina.

Od ukupno 19 milijuna kuna vrijednosti projekta šest je milijuna nepovratnog novca, od čega su četiri milijuna iz Europske Unije, rekao je viši savjetnik za pripremu i provedbu razvojnih projekata pri gradskom Upravnom odjelu za programe EU-a Srećko Kukić.

Izvijestio je kako su izgradnjom oborinske odvodnje, u duljini od šest kilometara, zadovoljene sve trenutne potrebe za odvodnjom oborinskih voda iz zone "Nemetin" čime se povećavaju mogućnosti za napredak trenutnih korisnika te privlačenje budućih investitora.

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković izjavila je da prva faza Eko-industrijske zone "Nemetin" završena i da je u studenome ove godine potpisan ugovor za posljednju parcelu s hrvatsko-njemačkim investitorom.

"U toj fazi smo imali ukupno 17 investitora na 25 parcela. Pet je investitora izgradilo svoje objekte. Trenutno smo u procesu objavljivanja javnog poziva i otvaranja druge faze zone 'Nemetin', gdje će biti ponuđeno deset parcela, površina od 8136 do gotovo 45 tisuća četvornih metara", objasnila je Crnković.

Dodala je kako se tijekom 2022. godine i od ostalih investitora očekuje da završe objekte i počnu raditi, zona "Nemetin", prema podatcima investitora, trenutno zapošljava oko 150 djelatnika.

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun