Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima završen projekt Zaželi 2

Završna konferencija održana je u kazalištu Završna konferencija održana je u kazalištu VN

Godinu i pol dana 50 žena u Vinkovcima brinulo je o 362 korisnika, rečeno je u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” u Vinkovcima na završnoj konferenciji projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Grada Vinkovaca 2.

Projekt je vrijedan 4.614.850 kuna, a cilj mu je bio zapošljavanje teže zapošljivih osoba. Nositelj je projekta Grad Vinkovci.

„Puno je obitelji našlo rješenje za problem gdje su naši stari i nemoćni ostali sami u svojim obiteljskim kućama, njihovi mladi su negdje dalje u nekom drugom gradu ili ne žive zajedno i ovo je jedna izvrsna prilika kako pomoći svojim sugrađanima. Međutim bila je izvrsna prilika i za 50 žena koje su se uspjele kroz projekt Zaželi zaposliti te ostvariti svoju plaću i istovremeno naučiti neke nove vještine. Zahvaljujem svima koji su radili u ime nas kao pokretača projekta i u ime svih 362 korisnika te se nadam da ćemo vrlo brzo krenuti s projektom Zaželi 3 i doći u priliku da ponovno budemo, u svim tim obiteljskim kućama, a istovremeno da sve ove naše djelatnice ponovno nađu svoje zaposlenje,” rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prezadovoljni smo. Posao je bio u redu. Samo da se nastavi. Korisnici su zadovoljni, mi smo prezadovoljne. Imam 60 godina. U ovim godinama, naći posao, to ipak nešto znači u životu,” izjavila je Ana Buinac koja je našla zaposlenje na godinu dana u okviru projekta.

Pročitano 392 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun