Ispiši ovu stranicu

Vinkovački gradski vijećnici usvojili rebalans proračuna

Vinkovački gradski vijećnici usvojili rebalans proračuna Foto: Arhiv HRV-a

Gradski vijećnici Vinkovaca usvojili su na danas održanoj sjednici rebalans gradskoga proračuna za 2021.godinu koji iznosi oko 300 milijuna kuna.

Pročelnica Upravnoga odjela za financije i proračun Grada VinkovacaSanja Lozić  pojasnila je da je riječ o tehničkom rebalansu kojim se usklađuje dinamika izvršenja aktivnosti i projekata.

- Proračun umanjujemo za 65 milijuna kuna od čega 47 milijuna kuna sukladno izvršenju nadvožnjaka. U proračunu imamo i otvaranje novih pozicija i dodataka kao što su dodatnih 5 milijuna kuna na osnovno školstvo ili milijun kuna za nabavku novih spremnika za otpad – rekla je Lozić.

Godinu na izmaku, komentirao je novinarima vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, podsjetivši na kapitalna ulaganja - rekonstrukciju ulice Ruđera Boškovića, novu knjižnicu te nadvožnjak.

- Usprkos COVID-u i činjenici da je ovo bila izborna godina, mogu reći da je godina iza nas solidna i dobra te da bilježimo rast gospodarstva što potvrđuju rast prihoda proračuna. Ne možemo biti nezadovoljni – naglasio je Bosančić.

Pročitano 360 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar